Latijns-Amerika, het Caribisch gebied 'extreem' belangrijk voor de toekomstige doelen van Turkije, zegt Fuat Oktay - Turkse Pers
Latijns-Amerika, het Caribisch gebied 'extreem' belangrijk voor de toekomstige doelen van Turkije, zegt Fuat Oktay - Turkse Pers

De Turkse vicepresident op zaterdag riep Turkse ondernemers op zich te concentreren op Latijns-Amerika voor investeringen.

Fuat Oktay zei tegen de verslaggevers dat er een enorm potentieel is in Latijns-Amerikaanse en in Caribische landen, waardoor de regio “extreem” belangrijk is voor de toekomstige doelen van Turkije.

Oktay’s opmerkingen kwamen na zijn ontmoeting met verschillende functionarissen uit Zuid-Amerika in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Latijns-Amerikaanse en de Caraïbische landen interesseren zich in Turkije en president Recep Tayyip Erdogan, zei Oktay, en voegde eraan toe: “We doen ons best om deze interesse om te zetten in economische en commerciële samenwerking.”

Een van de vele projecten die Cuba heeft voorgesteld voor samenwerking, is de productie van gemeenschappelijke geneesmiddelen, voegde hij eraan toe. Er zijn enkele gebieden waar Cuba aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt in de biotechnologie en de productie van medicijnen, benadrukte hij.

De Turkse vice-president Fuat Oktay en de Cubaanse president Miguel Diaz Canel kwamen ook overeen om de gezamenlijke vergadering van de Economische Commissie voor Turkije en Cuba in 2019 te houden tijdens het bezoek van Canel aan Turkije op uitnodiging van Erdogan.

Oktay ging donderdag naar Venezuela om de eedafname-ceremonie van de Venezolaanse president Nicolas Maduro bij te wonen.

De eedbespreking werd gehouden in de hoofdstad Caracas voor Maduro, die afgelopen mei werd herverkozen.

De 56-jarige leider trad voor het eerst aan in 2013 nadat zijn voorganger Hugo Chavez stierf en zal Venezuela nog eens zes jaar regeren.