Wereldwijde vrachtbedrijven zoals UPS, DHL en FedEx hebben huuraccommodaties aangevraagd op de nieuwe luchthaven van Istanbul, aldus minister - Turkse Pers
Wereldwijde vrachtbedrijven zoals UPS, DHL en FedEx hebben huuraccommodaties aangevraagd op de nieuwe luchthaven van Istanbul, aldus minister - Turkse Pers

‘S Werelds toonaangevende vrachtbedrijven hebben zich aangemeld voor verhuurlocaties op de nieuwe luchthaven van Istanbul, zei Minister van Transport en Infrastructuur Cahit Turhan.

“Istanbul wordt ook het centrum van het wereldwijde vrachtvervoer”, zei hij.

Turhan zei dat de eerste fase van de nieuwe luchthaven zal worden voltooid op 29 oktober.

“We zullen een geweldige concurrentieomgeving bieden, vooral voor grote bedrijven die wereldwijd luchtvrachtdiensten leveren, die in ons land kunnen opereren,” merkte Turhan op.

Turhan onderstreepte met de opening van de eerste fase, de nieuwe luchthaven verwelkomt jaarlijks 90 miljoen passagiers, met 3.500 dagelijkse landingen en stijgingen.

Hij zei dat het ook een oppervlakte van 100.000 vierkante meter woonruimte heeft, een parkeerterrein voor 25.000 voertuigen, een bagagetransportsysteem van 42 km lang en 143 boarding bridges biedt.

Turhan zei dat de nieuwe luchthaven werkgelegenheid biedt aan 225.000 mensen.

Eenmaal voltooid, biedt de nieuwe luchthaven vluchten aan naar meer dan 300 bestemmingen met een jaarlijkse passagierscapaciteit van maximaal 200 miljoen.

Een totaal van 1,38 miljard mensen zijn in de afgelopen 10 jaar door de luchthavens van het land gegaan, laat de Algemene Directie van de Autoriteit van de Autoriteit gegevens zien.