Het metro project Kocaeli Turkije - Turkse Pers

De Turkse Kocaeli Metropolitan Municipality legde zaterdag de basis van een metroproject in de prominente industriële provincie.

De nieuwe metrolijn ter waarde van 5 miljard Turkse lira’s ($ 885 miljoen) verbindt de Gebze Georganiseerde Industriezone met de kustlijn van Darica.

Tijdens de openingsceremonie zei de Turkse parlementsvoorzitter Binali Yıldırım dat het metroproject zal worden uitgerust met de nieuwste technologie.

“De metro-auto’s hier zullen volledig automatisch zijn, het slimme metrosysteem zal zonder bestuurder zijn”, zei Yıldırım.

Huseyin Aksoy, de gouverneur van Kocaeli, zei dat de bevolking van Kocaeli jaarlijks op ongeveer 50.000 mensen komt en voegde toe: “Het metroproject zal de toenemende verkeersbelasting van zo’n belangrijke stad aanpakken.”

Ibrahim Karaosmanoglu, hoofd van de Kocaeli Metropolitan Municipality, zei dat de gemeente de basis legt voor het grootste investeringsproject in zijn geschiedenis.

Hij zei ook dat ongeveer 1,3 miljoen mensen naar Kocaeli vanuit Istanbul pendelen om elke ochtend te werken.
“De metroverbinding zal voldoen aan de transportbehoeften van de toenemende bevolking van Kocaeli.”

Het nieuwe ondergrondse metroproject zal bestaan ​​uit twee tunnels, elk van 15,6 kilometer (10 mijl), met een diameter van 6,5 meter, terwijl de lijn 12 stations zal hebben.

Het metroproject zal naar verwachting in 2022 in gebruik worden genomen.