Getalenteerde middelbare scholieren in Turkije ontvingen vrijdag de ‘Jinnah Young Writers Award’ met gezamenlijke inspanningen van het Turkse ministerie van Onderwijs en de ambassade van Pakistan in de hoofdstad Ankara.

“In de ogen en harten van alle Turken is de plaats van Pakistan erg waardevol. Ik zou willen zeggen dat dit gevoel wederzijds is, “zei minister Ziya Selcuk van het onderwijs tegen de prijsuitreiking op het ministerie.

Om de verrijkte banden tussen de twee landen te beklemtonen, herinnert Selcuk zich een vers van dichter-filosoof Allama Muhammad Iqbal dat hij schreef voor de stichter van Turkije, Mustafa Kemal Ataturk: ​​”Terwijl we in onze oorsprong slechts een bijna uitgedoofde vonk waren. Dankzij zijn ene blik werden we een zon die de hele wereld omhulde. ‘

De minister voegde eraan toe: “We zullen de lichten van die zon met de mensen van het bevriende Pakistan voor lange jaren delen en blijven delen met ons hart.”

Selcuk zei ook dat er een akkoord was bereikt met de Pakistaanse ambassadeur Syrus Sajjad Qazi om de schrijfwedstrijd wederzijds te maken, omdat de deelnemers dit jaar alleen uit Turkije kwamen.

Qazi, van zijn kant, zei: “Het diep nadenken, hoogwaardige informatie, en passie en perspectief vervat in deze essays zijn waardevolle bijdragen aan de vriendschap tussen Pakistan en Turkije.”

“Onze belangrijkste doelstelling bij het instellen van de Jinnah Award is om de jongere generatie te bereiken en hen vertrouwd te maken met de glorieuze traditie van de betrekkingen tussen Pakistan en Turkije,” zei Qazi.

“De visie van leiderschap in beide landen is om onze historische relatie om te zetten in een sterke strategische samenwerking”, voegde de ambassadeur daaraan toe.

Turkse Pers

Met 78 essays op de shortlist van 44 provincies in Turkije, werd de Jinnah Young Writers Award voor het derde opeenvolgende jaar gehouden, volgens Qazi.

Dit jaar concurreerden hogere middelbare scholieren om het beste essay te schrijven onder het thema “Broederland Pakistan, waar geschiedenis en toerisme samenkomen”. Qazi zei dat de wedstrijd “een belangrijk kenmerk vormt van onze inspanningen op het gebied van publieke diplomatie”.

Zeynep Aslan uit de zuidelijke provincie Gaziantep kwam als eerste, terwijl Elif Kuyumcu uit Ankara op de tweede plaats eindigde en Irem Karlikli uit de Zwarte Zeeprovincie Trabzon de derde plaats.