TIKA - Turks Nieuws

Het Turkse bureau voor samenwerking en coördinatie (TİKA) heeft lasapparatuur geleverd voor de werkplaats van een middelbare school in de provincie Sughd in Tadzjikistan.

Volgens de verklaring TİKA heeft het de lasworkshop op de landbouw-, industrie- en beroepsgerichte middelbare school in het district Mastchoh gerestaureerd.

TİKA leverde de werkplaats ook de modernste machines en apparatuur.

De lasplaats heeft een binnenoppervlakte van 460 vierkante meter, inclusief de werkplaats en klaslokalen.

Toerisme-onderwijs

Enkele weken geleden organiseerde TİKA een theoretisch en praktisch trainingsprograma van 60 uur in Tadzjikistan, dat in totaal 2 weken in beslag nam, op het gebied van bediening en keukenservices.

De trainingssessies die werden uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van Arbeid, Migratie en Tewerkstelling in Tadzjikistan, werden bijgewoond door instructeurs die werkzaam waren bij centra voor volwasseneneducatie en leraren van middelbare scholen.

Een groep van 42 mensen, bestaande uit de instructeurs die werkzaam zijn in de Adult Training Centres van Tadzjikistan en leraren van middelbare scholen, volgden het programma.

De certificaatceremonie die na de training werd georganiseerd, werd bijgewoond door onderminister van Arbeid, Migratie en Werkgelegenheid van Tadzjikistan Mirzozoda Abdusalom Nazarali, Turkse ambassade in Dushanbe Senior Clerk Ozan Akın, TİKA Dushanbe Coördinator Tarık Mete en andere gasten.

Na de ceremonie werd het voedsel dat werd bereid door de deelnemers aan het programma, gebruikmakend van de kennis die zij tijdens de training hebben opgedaan, opnieuw door de deelnemers bediend; zodat de gasten het eten kunnen proeven en de kwaliteit van de service kunnen observeren.