De Turkse Maarif Foundation leidt 28 scholen in Pakistan die ooit verbonden waren met FETO, de Gülen terreurbewging zat achter de staatsgreep in Turkije 2016 - Turkse Pers

De Turkse Maarif Foundation heeft het beheer van onderwijsinstellingen overgenomen in Pakistan.

In een schriftelijke verklaring donderdag zei de stichting dat de Pak-Turk Cag Education Foundation-scholen werden overgedragen aan de Turkse onderwijsinstelling.

Vorige maand heeft het hoogste gerecht van Pakistan de regering bevolen de FETO tot een terreurgroep te verklaren en en om zijn aangesloten scholen in het land te verbieden en over te dragen aan de Turkse Maarif Foundation.

Het hooggerechtshof beval de overdracht van “alle roerende en onroerende goederen”, scholen, hogescholen, onderwijscentra en andere soortgelijke entiteiten van de FETO aan de Stichting Maarif.

Na de uitspraak van de hoogste rechter verklaarde het ministerie van Binnenlandse Zaken de Pak-Turk Cag Education Foundation als een terroristische organisatie en verbood zijn activiteiten in het land.

De overheid heeft ook de bankrekeningen bevroren van de FETO-verbonden stichting.

Turkije richtte de Maarif Foundation op in 2016 na een staatsgreep. Buitenlandse scholen die gekoppeld zijn aan FETO (Gülen-beweging). Het vestigt ook scholen en opleidingscentra in het buitenland.