Turkse hoogleraar pathologie opgenomen in de top 100 beste pathologen ter wereld - TurksePers.nl
Turkse hoogleraar pathologie opgenomen in de top 100 beste pathologen ter wereld - TurksePers.nl

Pembe Oltulu, hoogleraar pathologie aan de Necmettin Erbakan Universiteit in Konya in Turkije is opgenomen in de top 100 van pathologen ter wereld door het Britse tijdschrift ‘The Pathologist’. Oltulu werd in het magazine vermeld als een van de ‘inspirerende en invloedrijke professionals in de laboratoriumgeneeskunde’.

“Haar interesses draaien om dermatopathologie, hematopathologie en opleiding en training via sociale media”, aldus het tijdschrift in de Power List 2018.

“Pembe werd door haar collega’s genomineerd als een rolmodel voor de pathologiegemeenschap, waarbij ze inzichtelijke educatieve content online deelt en nieuwkomers verwelkomt in het veld”, voegde het toe.

Oltulu zei dat zij en haar vrienden over de hele wereld via social-mediaplatforms zoals Twitter en Facebook proberen bij te dragen aan het pathologisch onderwijs van de afgelopen vijf jaar.

“Ik ging bij de sociale-mediaplatforms in mijn vakgebied en zag dat internationaal gerenommeerde professoren hun ervaringen en informatie online deelden,” zei Oltulu.

“Ik begon meteen mijn kennis te delen. Veel wetenschappers in Turkije volgen dit soort onderzoeken.”

Op haar plek in het tijdschrift zei Oltulu: “Ik ben er erg trots op dat ik in zo’n lijst zit. Het is onbeschrijfelijk voor mij.”

De Turkse wetenschapper ontving felicitaties voor haar succes uit Turkije en het buitenland, zei Oltulu.