De Turkse president Recep Tayyip Erdogan schrijft een artikel voor de krant Erkin Too van Kirgizië - Turkse Pers

Ankara en Bishkek moeten samenwerken tegen de wereldwijde terreur om de veiligheid van mensen te waarborgen, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, vrijdag.

“We moeten samenwerken en vechten tegen de wereldwijde terreurdreiging om de veiligheid van onze naties te waarborgen”, schreef Erdogan in een artikel voor de Erkin Too-krant voorafgaand aan zijn bezoek aan Kirgizië.

Erdogan zal tussen 1 en 3 september een bezoek brengen aan Kirgizië om de Strategische Raad en 6e Top van de Turkse Raad bij te wonen. 

De president zei dat de Fetullah Terror Organization (FETO) niet alleen een bedreiging voor Turkije is, maar ook een wereldwijde terroristische dreiging is, zoals Daesh en de PKK / YPG ook voor de hele wereld een terreurdreiging is.

Erdogan zei ook dat Turkije in het buitenland steeds meer investeringen doet en deuren opent voor zakenmensen die willen profiteren van de “voordelige investeringsomgeving” in het land.

“Ons fundamentele doel is om onze relaties te baseren op elk land waarmee we samenwerken op het gebied van de wederzijdse win-win,” zei hij.

Erdogan voegde eraan toe dat Turkije en Kirgizië “veel kansen” hebben die hun banden ten goede zullen komen.