humanitair
Turkije heeft 'buitengewone gastvrijheid' getoond aan vluchtelingen: VN-woordvoerder voor coördinatie van humanitaire zaken.

De Verenigde Naties hebben de humanitaire hulp van Turkije op de Wereld Humanitaire Dag geprezen en gezegd dat het land “een uitstekend” voorbeeld is voor andere landen.

De Wereld Humanitaire Dag wordt elk jaar op 19 augustus gehouden om mensen te ondersteunen die getroffen zijn door crises over de hele wereld.

“Turkije wordt door de wereld en zeker door het VN-systeem erkend als een van de landen die buitengewone gastvrijheid hebben getoond aan vluchtelingen, met name uit Syrië, maar ook uit andere delen van de wereld,” Jens Laerke, een woordvoerder van het VN-kantoor voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA), vertelde Anadolu Agency.

“We zijn daar heel blij mee en we denken dat het een uitstekend voorbeeld is voor andere landen over de hele wereld die misschien niet zo gul en gastvrij zijn. als zo Turkije’s, “voegde Laerke eraan toe.

Hij riep de Europese landen en regeringen op om zo “vrijgevig” te zijn als Turkije jegens de vluchtelingen.

“Onze boodschap aan iedereen, dat is echt voor alle landen en alle regeringen en alle mensen in de wereld,is dat vluchtelingen en migranten mensen zijn zoals wij. Ze zijn geplaatst in een situatie die niet hun schuld is. Ze hebben onze gemeenschappelijke mensheid nodig om moeilijke tijden in hun leven te doorstaan, “zei hij.

Onderlijnend dat Jemen “bovenaan de lijst staat” van degenen die bescherming nodig hebben, zei Laerke dat Jemen wordt beschouwd als de “enige ergste humanitaire crisis” en dat drie kwart van de mensen die in Jemen wonen hebben humanitaire hulp nodig.

Laerke voegde eraan toe dat 139 humanitaire werkers werden gedood in de lijn van plicht in 22 landen terwijl 102 mensen gewond raakten en 72 anderen werden ontvoerd in 2017.