rte
'Aanvallen tegen onze economie zijn niet anders dan aanvallen op onze adhan en vlag', zegt president Recep Tayyip Erdogan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft maandag gezegd: “Aanvallen tegen onze economie zijn niet anders dan aanvallen op onze adhan [oproep tot gebed] en vlag.Het doel is hetzelfde: het doel is Turkije en het Turkse volk op de knieën te krijgen en hen gevangen te houden,” zei Erdogan.

In de videoboodschap herinnerde hij zich de historische overwinningen; 1071 Malazgirt-overwinning en overwinning van Dumlupinar in 1922, waarvan de verjaardagen vlak na de Eid al-Adha moeten worden nageleefd.

De Slag om Malazgirt op 26 augustus 1071 zag Seltsjoek-Turken onder leiding van Sultan Alparslan een Byzantijns leger te verslaan en Anatolië te openen voor Turkse overheersing.

De Dumlupinar-veldslag op 30 augustus 1922 zag ook de binnenvallende Griekse strijdkrachten uiteindelijk in de handen van het Turkse leger vallen.

In de hoop dat Eid al-Adha de gehele moslimwereld en de mensheid goedheid zal brengen, gaf Erdogan de boodschap van eenheid en broederschap onder de Turkse natie.

“Degenen die geprobeerd hebben om Turkije voor hen te laten buigen door terreurgroepen, verraders onder ons en complotten te gebruiken, zullen spoedig zien dat Turkije de wisselkoersen niet zal opgeven,” voegde hij eraan toe.

Hij uitte ook gebeden voor de onderdrukten in Palestina, Syrië, Zuid-Azië, Turkistan en andere delen van de wereld.

Het islamitische festival van Eid al-Adha wordt dit jaar gevierd op 21 augustus.