Turkse president biedt condoleances aan mensen van Indonesië, wenst snel herstel tot gewonden - Turkse Pers
Turkse president biedt condoleances aan mensen van Indonesië, wenst snel herstel tot gewonden - Turkse Pers

Turkije is klaar om Indonesië te helpen zijn wonden te helen in de nasleep van de krachtige aardbeving en tsunami, zei president Recep Tayyip Erdogan op zondag.

In een bericht gepost op Twitter, zei Erdogan: “Ik bid voor onze broeders en zusters, die zijn omgekomen bij een aardbeving en tsunami in Indonesië, wens een spoedig herstel voor de gewonden en betuig mijn diepste condoleances aan de mensen van Indonesië.”

“Turkije is bereid alles in het werk te stellen om Indonesië te helpen zijn wonden te genezen,” voegde hij eraan toe.

Het dodental van de aardbeving en de tsunami van 7,7 op vrijdag op het Indonesische eiland Sulawesi is gestegen naar 832, zei het nationale rampenbureau op zondag.

In de afgelopen twee maanden troffen nog drie aardbevingen met de magnitudes 6.3, 6.9 en 7 het oostelijke eiland Lombok, waarbij in totaal 563 mensen omkwamen.

Indonesië ligt in de “Ring of Fire” van de Stille Oceaan, waar tektonische platen botsen en frequente seismische en vulkanische activiteit veroorzaken.

Op 26 december 2004 trof een aardbeving met een kracht van 9.1 op de schaal van richter, de oostkust van Sumatra. De tsunami heeft 230.000 mensen het leven gekost, die langs scheurde langs de kusten van Sri Lanka, India, Maleisië, Indonesië en Thailand.