'We hadden vernomen dat het lichaam van Khashoggi uiteengereten was. Maar nu zien we dat ze niet alleen zijn lichaam in stukken hebben gesneden, maar ook hebben opgelost, ' zegt een adviseur van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan - Turkije, Istanbul
'We hadden vernomen dat het lichaam van Khashoggi uiteengereten was. Maar nu zien we dat ze niet alleen zijn lichaam in stukken hebben gesneden, maar ook hebben opgelost, ' zegt een adviseur van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan - Turkije, Istanbul

Het lichaam van gedode journalist Jamal Khashoggi werd uiteengereten om het gemakkelijker op te lossen in zuur, zei Yasin Aktay, een socioloog en adviseur van de Turkse partij Justice and Development (AK), die ook een vriend van Khashoggi was.

“Volgens de laatste informatie die we hebben verkregen, was de reden dat ze het lichaam van Khashoggi uiteenhaalden, zijn lichamen gemakkelijker op te lossen. Ze waren van plan om geen spoor achter te laten “, zei hij dagelijks in een interview met Hürriyet.

“Moord, het doden van een onschuldige persoon is een aparte misdaad en wat ze met zijn stoffelijk overschot hebben gedaan is weer een misdaad en schande”, voegde Aktay eraan toe.

Khashoggi, columnist van de Washington Post en criticus van Saoedi-Arabië’s kroonprins Mohammed bin Salman, werd op 2 oktober vermoord in het consulaat van Saoedi-Arabië in Istanbul.

“We hadden vernomen dat het lichaam van Khashoggi uiteengereten was. Maar nu zien we dat ze niet alleen zijn lichaam in stukken hebben gesneden, maar ook de lichaamsdelen hebben opgelost in zuur. “

Het parket van Istanbul zei woensdag dat Khashoggi met een voorbedachte rade was gewurgd, kort nadat hij het consulaat had binnengebracht om documenten te verkrijgen voor zijn lopende huwelijkse voorwaarden, eraan toevoegend dat zijn lichaam werd verwijderd nadat het werd verbroken.

“Zijn lichaam werd niet gevonden, ook al hebben we het getraceerd met alle huidige camerasystemen. Er is bewijs voor deze moord. Als hij wist wat er zou gebeuren nadat hij het consulaat had betreden, zou hij dan door de deur zijn gegaan? “Besloot hij.

Na het ontkennen van enige betrokkenheid bij de verdwijning van Khashoggi, 59, erkende Saoedi-Arabië op 20 oktober twee weken lang zijn dood en zei hij dat hij in een vuistgevecht was gestorven.

Sindsdien beweerde de officier van justitie van Saudi-Arabië dat de moord op Khashoggi met voorbedachten rade was gedaan, in tegenspraak met de vorige officiële verklaring dat het gebeurde per ongeluk tijdens een gevecht in het Saoedische consulaat in Istanbul.