Londen wil een partner zijn van groei in de Turkse zakelijke sector, zei Lord Mayor van Londen Charles Bowman.

Het Verenigd Koninkrijk en Turkije hebben sterke handelsbetrekkingen en bereikten in 2017 een handelsniveau van $ 20 miljard, zei hij.

Bowman zei dat hij deze week enthousiast is over een bezoek aan Turkije en heeft vijf doelen tijdens het bezoek.

Ze omvatten onder meer de verzekering dat in het kader van Brexit de financiële en professionele diensten in Londen en het VK uitstekend zullen blijven en naar verbeteren van de sterke banden tussen Turkije en het Verenigd Koninkrijk die over een aantal jaren zijn opgebouwd.

Bowman zei dat de andere doelstellingen zijn om bilaterale kansen te ontwikkelen, te benutten en te benutten in handel, investeringen en bedrijven, innovatie in financiële en professionele diensten en in contact te komen met Turkse gemeenschappen en bedrijven met betrekking tot de Business In Trust – een programma gerund door de Lord Mayor of Londen.

Door hem te onderstrepen dat hij als Lord Mayor van Londen optreedt als de belangrijkste woordvoerder van het VK voor en namens de Britse financiële en professionele diensten, zei Bowman dat deze diensten 2.3 miljoen mensen in het hele land in dienst hebben.

“De sector is de thuisbasis van en huisvest 250 banken in Londen zelf, meer dan enig ander internationaal financieel centrum. Het [Londen] is een nationaal, Europees en internationaal juweeltje, “zei hij.

En in die hoedanigheid, Bowman zei, heeft hij 30 landen bezocht en is “zeer opgewonden” over het bezoeken van Turkije deze week.

Hechte relatie

Bowman zei dat hij Istanbul bezoekt als hoofd van een handelsdelegatie. Het toevoegen van de bilaterale handelsdoelstelling tussen de twee landen was in 2017 vastgesteld op 20 miljard dollar.

“Ik ben verheugd om te zeggen dat het is bereikt, en nog veel meer,” zei hij.

“We hebben een sterke relatie met Turkije opgebouwd over een aantal jaren. En dit bezoek … er is geen toeval achter het feit dat we naar Turkije reizen. We zijn al vroeg in het jaar gepland en ik kijk er echt naar uit om die kansen te benutten, te ontwikkelen en te benutten om verder te groeien wat al een sterke relatie is. “

Bowman zei dat hij graag zakelijke relaties tussen VK en Turkije wil bespreken met hoge overheids- en bedrijfsvertegenwoordigers in Istanbul, met name gericht op hoe het VK en Turkije kunnen samenwerken om onderlinge groei te stimuleren.

“Van bijzonder belang zijn op het gebied van infrastructuur en Islamic Finance, FinTech en asset management, “voegde hij eraan toe.

“Van de Lord Mayor wordt verwacht dat hij zal spreken op Deloitte’s ‘Doing Business with the UK’-conferentie, waar hij zal spreken over de kracht van de City of London en de mogelijkheden voor samenwerking tussen VK en Turkije’, aldus een verklaring over zijn bezoek aan Turkije.