De Russische president Poetin roept Maduro op om de steun aan Venezuela's 'legitieme autoriteiten' opnieuw te bevestigen - Turkse Pers
De Russische president Poetin roept Maduro op om de steun aan Venezuela's 'legitieme autoriteiten' opnieuw te bevestigen - Turkse Pers

De Russische president Vladimir Poetin sprak zijn steun stevig uit achter de gekozen leider van Venezuela en sprak donderdag in een telefoongesprek met zijn Venezolaanse collega Nicolas Maduro.

“De president van Rusland sprak zijn steun uit aan de legitieme Venezolaanse autoriteiten in de context van de verergering van de interne politieke crisis die van buitenaf werd geprovoceerd”, aldus een verklaring van het Kremlin, waarin hij (Poetin) verwijst naar de VS en andere landen die de oppositieleider van het land interim-president noemen.”

Poetin “benadrukte dat destructieve externe inmenging in grove mate de fundamentele normen van het internationale recht schendt”, aldus de verklaring.

Poetin zei dat er een oplossing gevonden kon worden in het kader van de grondwettelijke principes van Venezuela, zei hij.

President Maduro bedankte President Poetin voor zijn steun, verder informeerde Maduro Poetin over de situatie en wat er daarna zou kunnen gebeuren, aldus de verklaring die naar buiten werd gebracht.

Beide leiders kwamen overeen om verdere samenwerking voort te zetten.

Op woensdag erkende de Amerikaanse president Donald Trump de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidoals als interim-president van het land, dat escaleert de voortdurende vete tussen de VS en Maduro.

Maduro schoot snel terug, verbrak de diplomatieke betrekkingen met Washington en gaf Amerikaanse diplomaten 72 uur om het land te verlaten.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn steun uitgesproken aan de wettelijke Venezolaanse president Maduro, door de verkiezingsresultaten te respecteren. Maduro werd afgelopen mei herkozen door het volk.