De Russische president Vladimir Poetin ontmoet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu
De Russische president Vladimir Poetin ontmoet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu

Turks-Russische banden worden steeds sterker en dieper, zei de Russische president Vladimir Poetin op vrijdag, een ontmoeting in Moskou met de hoogste diplomaat van Turkije samen met zijn minister van defensie en inlichtingenofficier.

“Onze betrekkingen met Turkije worden steeds dieper en zinvoller, worden dieper op het gebied van economische samenwerking, bij het aanpakken van een aantal kwesties met betrekking tot regionale kwesties,” zei Poetin tijdens zijn ontmoeting met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu, de nationale minister van defensie Hulusi Akar en Hakan Fidan, hoofd van de National Intelligence Organisation (MIT).

In de landelijke televisiebijeenkomst noemde Poetin ook het ‘reguliere karakter’ van contacten met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Rusland en Turkije hebben samen met andere landen serieuze vooruitgang geboekt bij het oplossen van de Syrische crisis, voegde Poetin daaraan toe.

“Dankzij de inspanningen van onze landen met de betrokkenheid van andere geïnteresseerde staten, in het bijzonder, bedoel ik Iran, onze samenwerking met de VN, met Europese landen, met de Verenigde Staten – we zijn erin geslaagd om serieuze vooruitgang te boeken bij het oplossen van de Syrische crisis “, zei hij.