De Syrische bijeenkomst van Turkmenen (STA) veroordeelde zaterdag de ontmoeting tussen de Franse president Emmanuel Macron en een delegatie van de zogenaamde SDF, geleid door de Syrische tak van de PKK-terreurorganisatie.

“Macron’s ontvangst van een delegatie van SDF heeft opnieuw aangetoond dat het Westen, geleid door de VS, Israël en Frankrijk, de aanhanger is van PYD / YPG / SDF-terreurgroepen in de internationale arena,” zei STS in een verklaring.

Herinnerend aan de voortdurende misdaden van terreurgroep YPG / PKK tegen de burgers in gebieden onder hun controle, veroordeelde STA Macron sterk voor zijn steun aan “de separatistische terreurgroep”.

De Franse president op vrijdag was gastheer van een delegatie van de zogenaamde Syrische Democratische Krachten (SDF), die nauw verbonden is met de YPG / PKK-terroristengroep.

In zijn meer dan dertig jaar durende terreurcampagne tegen Turkije was de PKK – door Turkije, de VS en de EU als een terroristische organisatie erkend- verantwoordelijk voor de dood van bijna 40.000 mensen, waaronder vele vrouwen en kinderen.

De PYD/YPG is de Syrische tak van de PKK, die ook werkt onder het label van de SDF.