Turkije verwacht met de overeengekomen routekaart om Manbij te zuiveren van terroristische PKK/YPG/DAESH, zegt de Nationale Veiligheidsraad - Turkse Pers
Turkije verwacht met de overeengekomen routekaart om Manbij te zuiveren van terroristische PKK/YPG/DAESH, zegt de Nationale Veiligheidsraad - Turkse Pers

Turkije zal zijn terrorismebestrijdingsactiviteiten in Syrië voortzetten, volgens een verklaring van de Nationale Veiligheidsraad van het land op donderdag.

Volgens de verklaring is Turkije vastbesloten om zijn toenemende activiteiten om “het terrorisme in de andere regio’s van Syrië te elimineren” voort te zetten.

Verder riep Nationale Veiligheidsraad van Turkije, de internationale gemeenschap op om haar politieke en humanitaire verantwoordelijkheden sneller en doeltreffender te vervullen.

Turkije verwacht de implementatie van een overeengekomen routekaart om de Syrische stad Manbij te ontruimen van de terroristische organisatie, zei het.

Op dinsdag zei een Amerikaanse militaire woordvoerder dat Washington vasthoudt aan zijn overeenkomst met Turkije over een routekaart voor de noordelijke Syrische stad Manbij, en exclusief de terreurbewegingen PKK / YPG.

Col. Sean J. Ryan, de woordvoerder van de door de VS geleide Joint Joint Task Force, benadrukte dat er nog maar weinig terreur-elementen van de YPG in het gebied over zijn.

“Voor zover ik volg, is er heel weinig YPG, en we houden ons aan die overeenkomst dat de YPG geen deel zal uitmaken van Manbij,” vertelde Col. Sean J. Ryan.

De YPG is een Syrische tak van de terroristische organisatie PKK en de focus van de Turkse terrorismebestrijdingsoperatie Olijftak in Afrin, Syrië, vlakbij de grens met Turkije.

De terroristische organisatie PKK is verantwoordelijk voor de dood van meer dan 40.000 doden in Turkije, waaronder vele vrouwen en kinderen.

De verklaring wees ook op het belang van de overeenkomst tussen Turkije en Rusland die opriep tot demilitarisering van de Syrische stad Idlib.