Turks Ministerie van Buitenlandse Zaken - Turkse Pers
Turks Ministerie van Buitenlandse Zaken - Turkse Pers

Turkije veroordeelde dinsdag “krachtig” de terreuraanslag in de Libische hoofdstad Tripoli, waarbij minstens 2 mensen om het leven kwamen.

“We hebben met verdriet te horen gekregen, dat de terroristische aanslag die gisteren werd gepleegd op het hoofdkantoor van de Libyan National Oil Corporation (NOC) in de hoofdstad Tripoli, slachtoffers heeft gemaakt”, aldus de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Wij veroordelen deze terroristische aanslag met klem, een instelling die een sleutelpositie heeft in termen van stabiliteit en welzijn van Libië,” zei het ministerie.

“We wensen Gods genade toe aan degenen die zijn omgekomen, een snel herstel voor de gewonden en onze condoleances aan de vriendelijke regering en het broederlijke volk van Libië,” voegde het ministerie eraan toe.

Een aanslag op het hoofdkantoor van Libye National Oil Corporation (NOC) in Tripoli liet ten minste twee doden na en nog eens tien gewonden op maandag, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Libië is sinds 2011 in een spiraal van geweld belandt, toen een bloedige door de NAVO gesteunde opstand leidde tot de afzetting en de dood van de lang dienststaande leider Muammar Gaddafi die meer dan vier decennia aan de macht was.

Sindsdien hebben de sterke politieke verdeeldheid van Libië twee rivaliserende groeperingen opgeleverd – een in Tobruk en een in Tripoli – en een groot aantal zwaar bewapende militiegroepen.