Franse president Emmanuel Macron

Turkije veroordeelde vrijdag de ontmoeting tussen de Franse president Emmanuel Macron en een delegatie van de zogenaamde SDF, geleid door de Syrische tak van de terreurorganisatie PKK.

“We veroordelen dat de Franse president Emmanuel Macron een delegatie van de Syrian Democratic Forces (SDF) heeft ontvangen, geleid door de PYD / YPG – de Syrische tak van de PKK-terreurorganisatie”, zei Hami Aksoy, een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

“Deze poging om de uitbreidingen van een terroristische terreurbeweging kunstmatige legitimiteit te geven, is een nogal verkeerde stap die onverenigbaar is met de alliantiebetrekkingen”, voegde Aksoy eraan toe.

Hij benadrukte dat het belangrijk is om elke agenda die gericht is op de politieke eenheid en territoriale integriteit van Syrië te belemmeren.

Aksoy herhaalde ook dat Turkije niet zal aarzelen om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de nationale veiligheid te waarborgen.

In zijn meer dan dertig jaar durende terreurcampagne tegen Turkije was de PKK – door Turkije, de VS en de EU als een terroristische organisatie erkend- verantwoordelijk voor de dood van bijna 40.000 burgers, waaronder vele vrouwen en kinderen.

De Verenigde Staten, die de PKK heeft erkend als terreurorganisatie hebben de YPG geadviseerd in juli 2017 om hun naam te wijzigen naar de ”Syrian Democratic Forces,” zodat het niet langer zou worden geassocieerd met de terreurorganisatie PKK.

De YPG is een een Syrische tak van de terreurorganisatie PKK.

Syrische Turkmenen veroordelen Macron’s ontmoeting met terroristen van de PKK

 

Amerikanen geven toe: ”De YPG is de PKK”