Washington probeert te spelen voor de tijd omdat het Turkije afleidt terwijl het probeert om het evenwicht in de regio opnieuw te tekenen - Turkse Pers
Washington probeert te spelen voor de tijd omdat het Turkije afleidt terwijl het probeert om het evenwicht in de regio opnieuw te tekenen - Turkse Pers

Ankara moet de nieuwste dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump tegen Turkije op het slagveld beantwoorden, zegt een voormalige Turkse generaal.

Washington probeert tijd te spelen omdat het Turkije afleidt terwijl het probeert het evenwicht in de regio te herstellen, merkte de gepensioneerde generaal Dr. Fahri Erenel op.

“Als we alleen maar terugkijken op de laatste 30 dagen, kunnen we duidelijk zien dat terwijl de VS Turkije afsloot, het probeert een nieuw model in de regio te creëren,” opmerkend dat Trump het niet eens kon worden over iets met de “VS” Diepe toestand. “

In een vroege maandag tweet, dreigde Donald Trump, zich op de Turkse economie te richten, als Ankara de terroristische PKK/YPG zal aanvallen, tijdens de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië.

“Turkije moet zeker reageren op de uitspraken van Trump over het veld. Misschien met een verrassende luchtoperatie, “zei Erenel.

“NAVO-bondgenoten bedreigen elkaar niet op Twitter,” voegde hij eraan toe.

Na de verrassingsaankondiging in december dat Amerikaanse troepen Syrië zouden verlaten, zeiden Amerikaanse functionarissen dat terugtrekking afhankelijk was van de Amerikaanse aanval op de “Koerden”, wat betekent dat de terrorist PKK / YPG.

Turkse functionarissen bekritiseerde de Amerikaanse conflatie van ‘Koerden’ met de terreurgroep (PKK) aan en zeiden dat een aanstaande Turkse operatie in Syrië gericht is tegen een terroristische groepering die zowel Arabieren, Turkmenen als Koerden in Syrië bedreigt.

In zijn 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije heeft de PKK zo’n 40.000 aan mensen levens geëist.