'We stellen voor om in onze eigen valuta te handelen in plaats van in Amerikaanse dollars', zegt Erdogan tegen staatshoofden van Turkse republieken - Turkse Pers
'We stellen voor om in onze eigen valuta te handelen in plaats van in Amerikaanse dollars', zegt Erdogan tegen staatshoofden van Turkse republieken - Turkse Pers

De afhankelijkheid van de internationale handel van de Amerikaanse dollar moet worden verminderd, omdat het een obstakel voor Turkije werd, aldus de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op maandag.

“We stellen voor om in onze eigen valuta te handelen in plaats van de Amerikaanse dollar,” vertelde Erdogan Erdogan de 6e top van de Turkse Raad in het Rukh Ordo Cultural Center in Kirgizië.

 

President Erdogan, zei dat Turkije en zijn bevriende landen de bestrijding van de Fetullah Terrorist Organization (FETO) niet mogen uitstellen.

FETO en zijn in de VS gevestigde leider, Fetullah Gulen, de organisatie achter de coup van 15 juli 2016, waarbij 251 mensen werden vermoord en bijna 2.200 gewond.

Ankara, beschuldigt FETO ervan achter een langlopende campagne te staan ​​om de staat omver te werpen door de infiltratie van Turkse instellingen, met name het leger, de politie en de rechterlijke macht.

Erdogan, voegde eraan toe dat de terroristische organisatie een organisatiestructuur had gevormd door het opzetten van onderwijsinstellingen wereldwijd en ook in Turkije. Inmiddels zijn er al tientallen wereldwijd, door diverse landen overgedragen aan de Turkse staat.

De top wordt georganiseerd door de president Sooronbay Jeenbekov van Kyrgyzstan in het cultureel centrum Rukh Ordo.

Naast de presidenten van Turkije, Azerbeidzjan, Kazachstan en Oezbekistan neemt ook de Hongaarse premier Orban, deel aan het evenement als waarnemer.