De regering in Washington, die van plan is permanent in Syrië te blijven, heeft de bouw voltooid van drie geavanceerde radarsystemen op het platteland van Hasakah-Tal Baidar in Syrië, samen met de Ayn al-Arabische en Sarrin-regio’s, en heeft 13 draagbare en vaste waarnemingen opgezet -intelligentie radarsystemen.

Een journalist sprak, voormalig commandant van de militaire assemblage Deir Ezzor Fayez al-Esmer, over de nieuwste ontwikkelingen van de VS in Syrië en hij zei dat in aanvulling was om terroristen in de regio te beschermen. Het pentagon is zich aan het voorbereiden om een raketverdedigingsschild in de gebieden Hasakah en Rmeilan in Syrië op te bouwen.

“De volgende stap van de VS is om een ​​raketverdedigingsschild in de regio te bouwen dat moet worden beschouwd als een onderdeel van het langetermijnplan van Washington voor chaos in de regio,” zei hij.

De VS is al begonnen met het creëren van een nieuwe no-fly-zone in het noorden van Syrië, dezelfde tactiek die werd gebruikt in de bezetting van Irak in 1991, en begon geavanceerde radarsystemen te installeren in een 26.000 vierkante kilometer groot gebied bezet door de Syrische partner van Koerdistan Arbeiderspartij (PKK), de PYD, ten oosten van de Eufraat.

De Amerikanen zoeken naar alternatieven ter vervanging voor de luchtmachtbasis Incirlik

Daarnaast is de Amerikaanse overheid op zoek naar alternatieven voor de luchtmachtbasis Incirlik vanwege de huidige gespannen relatie met Turkije.

Luchtmachtbasis Incirlik werd gebruikt tijdens de verslagen poging van 15 juli om terroristen van de Fetullah Terrorist Organization (FETÖ) te helpen en om logistieke ondersteuning te bieden aan de Arbeiderspartij van Kurdistan (PKK) in Syrië.

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen op de vliegbasis Incirlik zijn verplaatst naar een andere luchtmachtbasis en alleen vrachtvliegtuigen, tankvliegtuigen en verkenningsvliegtuigen zijn nog steeds aanwezig.

De laatste tijd is de VS haar basis in luchtoperatiecentra in Iraaks Al Asad, Ayn al-Asad, Qayyarah, evenals die in Rimeylan, Ayn El Arab, Tal Baidar en Sarrin in Syrië.

Turkije en de VS ondervinden momenteel een verslechterde relatie na de sancties van Washington tegen de minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu en de minister van Justitie Abdülhamit Gül vanwege het niet vrijlaten van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson, die in Turkije wordt geconfronteerd met terroristische aanslagen.

Amerikaanse Predikant, Andrew Johnston
Amerikaanse Predikant, Andrew Johnston – TurksePers.nl

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn aanval op Turkije opgevoerd door Amerikaanse tarieven voor de invoer van Turkse aluminium en staal te verdubbelen naar respectievelijk 20 procent en 50 procent.

De Amerikanen willen Turkije monitoren vanaf de grens

Amerika wil Turkije monitoren aan de grens met Syrië
Amerika wil Turkije monitoren aan de grens met Syrië – TurksePers.nl

Benadrukkend op het langetermijn plan van het Pentagon voor chaos in de regio, zei al-Esmer dat al deze stappen erop wijzen dat de Amerikaanse regering van plan is haar aanwezigheid in Syrië te versterken en tegelijkertijd PKK-terroristen te ondersteunen.

De geavanceerde radarsystemen zullen vooral worden gebruikt om de lucht- en grondoperaties van Turkije aan de grens te volgen, voegde hij eraan toe.

Esmer zei ook dat Amerikaanse gevechtsvliegtuigen actiever zullen zijn in de regio’s Hasakah, Raqqa en Deir ez-zor en dat de informatie die van deze punten wordt ontvangen zal worden overgedragen aan de luchtmacht om een ​​beschermend schild te creëren.

Hij benadrukte dat al deze initiatieven moeten worden beschouwd als stappen om Turkije, Rusland en Iran te “intimideren”.

Rusland en Turkije sponsoren samen met Iran de vredesbesprekingen in Astana, die zich richten op een staakt-het-vuren en het beëindigen van de zevenjarige burgeroorlog in Syrië.

“De regering in Washington heeft zich gerealiseerd dat de PKK onvoldoende capiciteiten heeft met betrekking tot haar plannen  naar het oosten van de Eufraat. Daarom zal de VS militaire aanwezigheid in de regio verder versterken. Aan de andere kant zijn de Amerikaanse activiteiten in Syrië en Irak te danken aan de vastberadenheid om ondergrondse bronnen (Olie) te exploiteren, “voegde Esmer eraan toe.

De VS hebben de PYD-terreurorganisatie en zijn gewapende vleugel, de YPG, voorzien van meer dan 5.000 vrachtwagenladingen wapens die naar verluidt zouden worden gebruikt in de strijd tegen Daesh, ondanks waarschuwingen van Ankara dat zij de Syrische uitlopers van de PKK-terreurorganisatie zijn.