Terroristische beweging YPG-PKK terroriseert burgers in noordelijke stad Ayn al-Arab, beweren lokale bronnen - Turkse Pers
Terroristische beweging YPG-PKK terroriseert burgers in noordelijke stad Ayn al-Arab, beweren lokale bronnen - Turkse Pers

De terreurbeweging YPG / PKK gaat door met het ontvoeren van burgers en het opleggen van uitgaansverboden in de noordelijke stad Ayn al-Arab (de stad Koban) in Syrië, volgens lokale bronnen. 

De groep heeft onlangs een avondklok opgelegd in de meerderheid van de Arabische stad Al-Qubba – gelegen aan de rand van Ayn al-Arab – en 10 nabijgelegen dorpen. 

Alleen al in de laatste twee dagen heeft de terreurbeweging YPG / PKK 26 mensen ontvoerd, waaronder drie vrouwen, door beschuldigingen dat ze “samenwerkten” met het Vrije Syrische leger. 

Lokale bronnen zeiden ook dat de groep particuliere huizen in het gebied had geplunderd en privébezit had ingenomen.  

Arabische inwoners van Al-Qubba verzetten zich tegen de voortdurende aanwezigheid van de groep in de stad en zouden graag zien dat deze volledig uit de regio wordt verdreven.  

Het Syrische filiaal van de terroristische PKK-groep, de YPG / PKK, heeft momenteel naar schatting 28 procent van het Syrische grondgebied in handen.