Duitsland en Turkije, de twee kandidaten voor EURO 2024, werden beiden geprezen in een UEFA-rapport dat vrijdag een week voor de stemming werd gepubliceerd over waar het 24-ploegentoernooi zal worden georganiseerd.

Het rapport van 42 pagina’s bevatte feedback over de staat van stadions, evenals de politieke, sociale en milieuaspecten, samen met kwesties in verband met veiligheid, mobiliteit, accommodatie en trainingsfaciliteiten.

Het UEFA Executive Committee zal donderdag een keuze maken tussen Turkije en Duitsland, op het hoofdkantoor in Nyon, Zwitserland.

West-Duitsland organiseerde EURO 1988, dat werd gewonnen door Nederland, en ook het WK van 1974. Unified Germany organiseerde het WK in 2006.

Turkije hoopt het kampioenschap voor het eerst te organiseren na vier opeenvolgende toernooien te hebben geboden.

Protest tegen nominatie Duitsland wegens racisme & fraude

Volgens het evaluatieverslag van de UEFA zijn vier van de tien kandidaat-gaststeden in Duitsland geen lid van de Europese coalitie van steden tegen racisme.

Reinhard Grindel, het huidige hoofd van de DFB, wordt geconfronteerd met beschuldigingen van racisme.

In juli verliet de Turks-Duitse voetballer Mesut Özil het nationale team, onder vermelding van rassendiscriminatie. Özil zei ook dat Grindel hem niet steunde toen hij haat-mails ontving, dreigende telefoontjes en racistische opmerkingen op sociale media. Het hoofd van de DFB gaf later toe dat hij niet ondersteunend genoeg was geweest.

Duitse supporters bij WK 2018 met spandoek: "Özil & Gündogan, ga maar spelen voor Erdogan" - TurksePers.nl
Duitse supporters bij WK 2018 met spandoek: “Özil & Gündogan, ga maar spelen voor Erdogan” – TurksePers.nl

Duitse voetbalfans blijven protesteren tegen de nominatie van Duitsland om EURO 2024 te hosten.

Tijdens wedstrijden vorige week hielden Duitse voetbalfans spandoeken bij en huldigden slogans tegen het hosten van het toernooi.

Op de wedstrijd van zaterdag tussen Augsburg en Werder Bremen scandeerden fans tegen de Duitse EURO 2024-nominatie.

Fans van Dynamo Dresden, een Bundesliga-team uit de tweede divisie, ontvouwden een spandoek tijdens de wedstrijd met Darmstadt en zeiden: “We hebben geen toernooien nodig die met euro zijn gekocht. We hebben verandering nodig. ‘

Op vrijdag lanceerden fans van Stuttgart ook een spandoek-lezing: “verenigd door geld, corrupt in het hart van Europa”, om te protesteren tegen de kandidatuur van Duitsland voor de EURO 2024.

De afgelopen jaren is de DFB verwikkeld in beschuldigingen van fraude en racisme.

In 2015 beweerde het Duitse weekblad Der Spiegel dat Duitsland 6,7 miljoen euro (ongeveer 7,8 miljoen dollar) aan steekpenningen betaalde om het Wereldkampioenschap 2006 veilig te stellen.

Wolfgang Niersbach, het toenmalige hoofd van DFB, zag zich genoodzaakt ontslag te nemen wegens beschuldigingen van omkoping en de FIFA verbood hem een ​​jaar lang van voetbal.