Technologie bijeenkomst, Istanbul wordt georganiseerd met steun van toonaangevende technologiebedrijven en -instellingen - Turkse Pers
Technologie bijeenkomst, Istanbul wordt georganiseerd met steun van toonaangevende technologiebedrijven en -instellingen - Turkse Pers

Het eerste ruimtevaart- en technologiefestival van Turkije vindt plaats op 20 en 23 september op de nieuwe luchthaven in Istanbul.

Teknofest Istanbul, wordt georganiseerd door de Turkey Technology Team Foundation (T3) en de Istanbul Metropolitan Municipality om de snelle vooruitgang van Turkije in de technologie te promoten en te tonen.

De beurs zal onder meer luchtshows, luchtvaartdemonstraties, technologische competities, seminars over geavanceerde technologie en een top over internationaal ondernemerschap omvatten.

Competities worden gehouden in 12 verschillende categorieën door enkele van de toonaangevende defensie- en technologie-instellingen van Turkije en bedrijven zoals Aselsan, Baykar, IGA, Isbak, Roketsan, TAI, Turkish Airlines, TUBITAK en TURKSAT.

Bovendien zullen een internationale start-up-top, de HackIstanbul 2018 CTF (Capture the Flag) -wedstrijd en het World Drone Cup-toernooi worden gehouden als nevenevenementen van het festival.

Meer dan 20 partners, waaronder overheidsinstanties, privébedrijven, academische instituten en de Turkse radio- en televisie Corporation (TRT) zullen het evenement ondersteunen.