Europese organisatie voor veiligheid van de luchtvaart erkent de grote bijdrage van Turkije aan het luchtverkeer - TurksePers.nl
Europese organisatie voor veiligheid van de luchtvaart erkent de grote bijdrage van Turkije aan het luchtverkeer - TurksePers.nl

Turkije is een land geworden dat de grootste bijdrage levert aan het Europese luchtverkeer, heeft het Directoraat-generaal Luchtvaart (SHGM) van het land dinsdag bekendgemaakt.

Eamonn Brennan, directeur-generaal van de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart (Eurocontrol), stuurde een brief naar SHGM over de bijdrage van Turkije aan de Europese luchtvaartinkomens en verminderde vluchtvertragingen in het land, aldus de SHGM.

Het Turkse luchtverkeer steeg van 1 april tot 30 september met 8,4 procent – tijdens het tweede en derde kwartaal – vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, aldus een verklaring van de SHGM.

“Brennan zei dat in dezelfde periode het gemiddelde luchtverkeer in Europa 3,6 procent bedroeg”, aldus de verklaring.

Volgens het verslag van Eurocontrol waren de vertragingen in het beheer van de luchtverkeersstromen in Turkije 79 procent in het tweede en derde kwartaal van 2017, en in dezelfde periode dit jaar daalde het met 47,4 procent.

Percentage vertraagde vluchten – meer dan 15 minuten – op de luchthaven Atatürk in Istanbul bedroeg in dezelfde periode 25 procent en 21 procent in de luchthaven Sabiha Gokcen in Istanbul.

“In de brief werd benadrukt dat het gemiddelde van Europa in dezelfde kwartalen 28 procent was, Turkije presteert beter dan Europa.”