Blatub Hub, media- en robotlaboratorium, ingewijd door de Turkse ambassadeur in Pakistan - Turkse Pers
Blatub Hub, media- en robotlaboratorium, ingewijd door de Turkse ambassadeur in Pakistan - Turkse Pers

Het Turkse hulpagentschap richtte een volwaardig robotica lab op in een onderwijscentrum in het noordoosten van Pakistan, zei een functionaris dinsdag.

Het Turkse bureau voor samenwerking en coördinatie (TIKA) richtte het lab op het Baitussalam Education Institution in het gebied Talagang, in het noordoosten van de provincie Punjab.

De Blatu Hub – een media- en robotlaboratorium – werd ingewijd door de Turkse ambassadeur Mustafa Yurdakul uit Pakistan met de aanwezigheid van TIKA’s Pakistaanse hoofd Mehmet Emre Aktuna en ambtenaren van de Maarif Foundation.

In zijn toespraak tot de inauguratieceremonie onderstreepte Yurdakul de historische betrekkingen tussen de twee landen en bevestigde de steun van Turkije aan Pakistan op het gebied van onderwijs en cultuur.

“We genieten uitstekende politieke betrekkingen met Pakistan.” Recente bezoeken op hoog niveau en strategische samenwerking die verschillende aspecten van bilaterale betrekkingen bestrijken, zijn concrete bewijzen van de sterke banden tussen de twee landen”, zei hij.

Turkije en Pakistan zouden de inspanningen voortzetten om het recente positieve momentum op de hierboven genoemde gebieden te handhaven, voegde Yurdakul eraan toe.