Bijna 200 lidstaten van de WIPO, waaronder Turkije, wonen 58e reeks vergaderingen bij de vergaderingen van de lidstaten - Turkse Pers
Bijna 200 lidstaten van de WIPO, waaronder Turkije, wonen 58e reeks vergaderingen bij de vergaderingen van de lidstaten - Turkse Pers

Turkije is klaar om een ​​regionaal partnerschap met leden van de World Intellectual Property Organization (WIPO) te ontwikkelen, zei het octrooibureau woensdag.

Het Turkse Patent and Trademark Office (TurkPatent) vertegenwoordigt Turkije in de 58e reeks bijeenkomsten van de Assemblies of WIPO van de lidstaten tussen 24 september en 2 oktober in Genève, zei TurkPatent in een verklaring.

“Turkije is klaar voor het ontwikkelen van regionale partnerschappen en projecten met WIPO-lidstaten voor wat betreft intellectuele-eigendomsvoorlichting”, citeerde de verklaring de voorzitter Habib Asan op de eerste dag van de vergadering.

Asan, die de Turkse delegatie leidde, benadrukte het belang van het ontwikkelen van alomvattend beleid met transparantie en objectiviteit in internationale organisaties zoals WIPO.

Op de lopende werkzaamheden om de Intellectual Property Academy in Turkije op te zetten, zei Asan dat het bijna voltooid is.

“Het is erg belangrijk om een ​​egalitaire, objectieve, alomvattende en transparante benadering van het verkiezingsproces van de WIPO te volgen voor externe kantoren die in de toekomst zullen worden geopend”, benadrukte Asan.

Hij zei ook dat Turkije veel projecten heeft geïmplementeerd, waaronder het “Master of Laws in Intellectual Property” -programma – gelanceerd in samenwerking met de Universiteit van Ankara – met de steun van de WIPO.

Van het TurkPatent-delegatie wordt verwacht dat zij bilaterale bijeenkomsten zal houden met vertegenwoordigers van Singapore, Oekraïne, Georgië, Oostenrijk, IJsland, Frankrijk en Oman.

Ondertussen zal de TurkPatent-delegatie een gezamenlijk memorandum van overeenstemming ondertekenen over bilaterale samenwerking met het kantoor in Singapore en het gezamenlijke actieplan met het ministerie voor Economische Ontwikkeling en Handel van Oekraïne.

Vertegenwoordigers van 191 lidstaten, intergouvernementele en regionale organisaties en de deelnemers van niet-gouvernementele organisaties op het gebied van intellectuele eigendom zullen naar verwachting deelnemen aan de reeks vergaderingen in Genève.

Vorig jaar werden in totaal 10.424 octrooien, 85.573 handelsmerken, 44.214 ontwerpen en 2.088 gebruiksmodellen geregistreerd door TurkPatent.

Sinds 2011 heeft Turkije jaarlijks meer handelsmerkaanvragen ontvangen dan welk ander Europees land dan ook – meer dan 100.000.

WIPO, een VN-agentschap dat zichzelf financiert, werd opgericht in 1967 en heeft het hoofdkantoor in Genève. Het is het wereldwijde forum voor intellectuele eigendomsdiensten, beleid, informatie en samenwerking.