Turkse en Pakistaanse minister versterken broederlijke banden op alle gebieden - TurksePers.nl
Turkse en Pakistaanse minister versterken broederlijke banden op alle gebieden - TurksePers.nl

Minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu sprak dinsdag met zijn Pakistaanse ambtsgenoot Makhdoom Shah Mahmood Qureshi en gaf uiting aan de wens van Ankara om de banden met Islamabad verder te versterken, aldus het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

In een verklaring zei het ministerie: “De heer Cavusoglu uitte een sterke wens van de regering van Turkije om de bestaande hechte en vriendschappelijke betrekkingen tussen de twee landen te versterken.

“Pakistan en Turkije genieten van voorbeeldige broederlijke relaties op basis van gemeenschappelijk geloof, waarden, cultuur, beschavingsbanden, geschiedenis, wederzijds vertrouwen en steun,” zei het.

Cavusoglu feliciteerde ook Qureshi met de recente verkiezingsoverwinning van Premier Imran Khan.

Qureshi zei dat de betrekkingen tussen de twee landen zijn getransformeerd in een wederzijds voordelige strategische samenwerking.

“De minister van Buitenlandse Zaken sprak zijn scherpe wens uit om nauw samen te werken met zijn Turkse ambtsgenoot om de bilaterale samenwerking op alle gebieden uit te breiden, met name in de handel en de economische sector,” voegde de verklaring eraan toe.

Qureshi zei dat Pakistan en Turkije hun rol zullen spelen om vrede en stabiliteit in de regio te bevorderen.